Warme hapjes verjaardag

Warme hapjes voor de verjaardag

Geen verjaardagsviering is natuurlijk compleet zonder snacks. Als thema is een warme hapjes verjaardag misschien nog wel het feestelijkst, smakelijk is het in ieder geval.

Creatief met keuken

Bitterballen, kipkrokantjes, miniloempiaatjes en vlammetjes uit de frituurpan doen het altijd goed op een warme hapjes verjaardag, denk daarbij ook aan de juiste sauzen. Knakworsten zijn makkelijk warm te maken op het gasstel en zijn aangenaam tussen een broodje met mosterd, terwijl warme gehaktballetjes erg lekker zijn met sat√©saus. Vanuit de oven kun je minipizza’s, kruidenstokbrood of ciabatta belegd met kaas en salami serveren, altijd een succes. Warme vis- of kaasballetjes zijn ook niet te versmaden, trouwens.

Bladerdeeghapjes

Met bladerdeeg kun je diverse hapjes maken die snel klaar zijn in de oven. Appelflapjes, kersenflapjes, gehakt- en worstenbroodjes en kaasflapjes (eventueel met ham) zijn bijvoorbeeld goed voor elke warme hapjes verjaardag.

Barbecue

Als het weer zich er voor leent, dan valt een warme hapjes verjaardag prima te combineren met een barbecue. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd: hamburgers, vis, drumsticks, speklapjes, satéstokjes, shashlick, bockwurst en nog veel meer doen het prima op het rooster van de barbecue. Sauzen zijn ook hier belangrijk, denk eveneens aan salades en dergelijke.